In catalogul SafetyOne.ro gasesti ochelari si alte accesorii pentru protectie

Echipamentul de protectie este indispensabil la locul de munca; acest lucru este prevazut prin lege, iar el trebuie sa fie acceptat si respectat atat de angajator, cat si de angajat. Este parte componenta a rutinei zilnice, indiferent ca este vorba despre industria farmaceutica, cea a constructiilor, service-urilor auto sau a altor industrii de acest fel.

Ochelari pentru protectia impotriva substantelor toxice

De ce sa cumperi ochelari de protectie de pe SafetyOne.ro?

Ochelari de protectie Safety One – modelele si variantele de ochelari de protectie transparenti variaza in functie de activitatile exercitate la locul de munca. Ochelarii de protectie sunt fie inchisi si se folosesc in medii in care este foarte mult fum sau care emana vapori, praf sau alte elemente ce pot afecta vederea.

Modelul trebuie sa fie astfel adaptat tipului de munca prestata, astfel ca, in anumite cazuri sunt solicitate si viziere, masti sau ecrane de protectie. In cazul urechilor, acestea sunt protejate cu ajutorul anumitor dopuri speciale sau casti de protectie. Scopul lor este acela de a reduce nivelul de zgomot, care poate afecta auzul.

Alte accesorii utile pentru protectia individuala

Casca – zona capului este foarte sensibila, astfel ca ea trebuie sa fie protejata, mai ales daca munca efectuata poate afecta aceasta parte. Astfel, este necesara mai ales in domeniul constructiilor sau a altor lucrari de acest tip. Ea nu trebuie sa depaseasca 350 de grame si este esential sa aiba un design simplu, care sa se muleze pe cap si care sa nu deranjeze, pentru ca exista situatii in care muncitorul trebuie sa poarte casca pentru o lunga perioada de timp.

Salopeta – imbracamintea de protectie este si ea deosebit de necesara in anumite situatii; ea poate avea mai multe functii, in concordanta cu munca prestata. De aceea, in cazul in care sunt prevazute riscuri minime, este esential ca echipamentul sa aiba rezistenta mecanica, iar in functie de situatii date, trebuie sa: fie rezistent la ploaie, la temperaturi ridicate, frig si temperaturi scazute, la actiuni chimice si biologice, antistatice etc.

Manusi – orice lucrator care va risca accidentari ale bratelor sau ale pielii, trebuie sa poarte manusi de protectie impotriva caldurii, frigului si toxicitatii. Acestea trebuie sa fie alese in coformitate cu legislatia. Acestea sunt realizate din materiale de foarte buna calitate, durabile si rezistente pentru ca trebuie sa faca fata oricarui tip de actiune.

Bocanci de protectie – in anumite circumstante, muncitorii trebuie sa isi protejeze picioarele, astfel ca, in special pe santier, acestia trebuie sa poarte bocanci de protectie. Ei sunt in asa fel realizati incat sunt prevazuti cu bombeu din lemn, cu lamela antiperforatie sau fara, cu blana, rezistenti la umiditate sau cu izolatie electrice de tensiune joasa.

Masca de gaze – bineinteles, aceasta este necesara in momentul in care angajatul intra in contact cu gaze, vapori sau alte substante care pot afecta caile respiratorii. Echipamentul de protectie trebuie sa contina tub cu oxigen, in cazul in care concentratia de oxigen din atmosfera de lucru este scazuta.

Orice tip de echipament, utilizat pentru protejarea in caz de pericol este esential pentru a preveni pericolele. Angajatorul este obligat sa ofere angajatului echipamentul de protectie in cazul in care se supune specificatiilor legale, ofera protectie fara sa puna angajatul in pericol, este ergonomic si se potriveste acestuia.