Cuantumul bolilor

Porcina + aviara + vaca nebuna + SARS vs Hiv/Sida

Ce isterie generala: O sa muriiiim, da da, daca nu o sa ne punem repede mastile pe fata si daca mai circulam mult cu transportul in comun.. de fapt de ce ne mai facem vizite??
Asta in anul acesta, cu gripa porcina!
Acum ceva timp a fost vorba de aviara, mai inainte SARS, si acu’ vreo 10 ani boala vacii nebune….. ete ca nu am devenit o specie pe cale de disparitie in nici unul dintre cazuri, nici macar acum 100 de ani cand am fost loviti de bubonica….. si a murit cam jumatate din populatia Europei, adicatelea vreo 40 de milioane de saraci….
Da’ ia sa vedem….. pana acu’ murira vreo 6400 de oameni din cauza porcinei…. mai inainte vreo 5000 de gripa aviara, mai murira vreo 100 de SARS si vreo 100 de encefalopatie spongiforma a.k.a. boala vacii nebune (despre astea vorbeste foarte ilustrat tipul asta). Booooon… ia sa vedem noi cam cate victime a facut Hiv/Sida in ultimii 20 si oleaca de ani: apai numa’ vreo 25 de milioane asa, plus vreo 33 de milioane infectati, probabil viitoare victime….

Total: 6400+5000+100+100 = zii vreo 12000 asa…. vs   25 000 000 ucisi de Sida….

Acum, nu vreau sa fiu inteles gresit, dar prea mare este tam-tam-ul pentru un rahat cand diareea isi face de cap….

Pai na, adica de ce sa nu speriem prostimea cu niste gripulete mai diferite oleaca, probabil realizate in laborator, si sa uitam de partea cu Hiv, si el probabil realizat asemanator.

Dar nu faptul ca se fac experimente pe noi conteaza, asta se intampla de mult timp, conteaza ca ne indobitocim mai tare si ne lasam pacaliti de toate morile de vant. (si uite cate teorii ale conspiratiei se pot tese)

Nu are rost sa ma apuc acum sa va expun mijloacele de prevenire a gripei, a cariilor, a bolii somnului, a altor boli tropicale, a antraxului s.a.m.d., vroiam doar sa spun ca mi se pare ca este de bunul simt sa folosesti un prezervativ cand ai un contact sexual cu cineva mai mult sau mai putin cunoscut, decat sa mori incet in urma Hiv/Sida pentru ca mai apoi sa il transmiti mai departe……… si mult prea putini sunt constienti de asta…..