$1295, 22 Miliarde de ISK şi 6 ani de Eve

Pentru cine nu ştie, în Eve poţi cumpăra aşa numitele PLEX, sau Pilot Licence Extension, care sunt de fapt carduri de timp de joc de 30 de zile. Acesta se cumpără online şi se poate comercializa in-game între jucători, contra unei sume de ISK. În momentul acesta un PLEX costa de la 300 de milioane de ISK în sus, în funcţie de zonă.

Nişte deştepţi de traderi s-au gândit cred să scoată un profit frumuşel aşa că au împachetat un număr considerabil de PLEX-uri, şi au plecat din Jita la drum către o destinaţie necunoscută. Din nefericire, prostia lor a fost recompensată cu o scanare din partea piraţilor care văzând cu uimire conţinutul, s-au sinucis luând cu ei nava şi 74 de astfel de PLEX-uri (echivalentul a 1295 de dolari).

Evident, acum lumea se întreabă de ce oare CCP a permis distrugerea acestor PLEX-uri, nu de alta, dar sunt bani reali, care în cazul acesta au fost vaporizaţi într-un univers virtual. E primul caz de piraterie spaţială virtuală care afectează atât de direct lumea reală.

Alţii speculează că de fapt CCP a făcut din afacerea asta 1295 de dolari şi că a fost totul plănuit… Io zic că ăsta  EVE-ul. E un joc cu un nivel de liberate cum nu există în nici un altul. Şi na, asta vine cu un preţ.

So, people, suck it up!

P.S. Nicăieri văd că nu se menţionează faptul că acestea 74 de PLEX-uri sunt cele care apar în killboards (lista detaliată a navelor distruse per player). Însă atunci când distrugi o navă, nu tot conţinutul sare în aer. Este posibil ca acel cargo să fi avut mult mai multe…