Atenţie la Carpatica Asig şi nu numai

Azi am luat din nou contactul cu bătaia de joc de România. Ştiţi că s-a modificat legea asigurării auto obligatorie, RCA, care dă foarte multă libertate societăţilor de asigurări.

Acum 2 săptămâni am fost lovit de un taximetrist într-o intersecţie, din spate, eu find staţionat. Paguba estimată – 2100 de lei. Am rezolvat-o amiabil cu taximetristul ca să nu-i iau pita, constatarea a fost realizată la faţa locului de către compania de asigurări, Carpatica Asig etc. Dosarul a plecat la Sibiu pentru examinare şi astăzi s-a întors. Rezultatul – nu primesc banii pe motiv de declaraţie mincinoasă, adică în baza fotografiilor făcute cu un aparat digital uşor superior uni telefon mobil reiese că urmele din bara taximetristului nu se potrivesc cu cele din bara mea. Menţionez că am bară din plastic, elastică ce şi-a revenit la poziţia iniţială după şoc. În opinia mea se potrivesc foarte bine urmele pentru că suportul de remorcare din faţă mi-a dat gaură în bară.

Evident, nu sunt singurul caz de la Carpatica şi cu atât mai puţin în general. Am sunat la Adevărul şi sper că vor avea o bază pe care să pornească o investigaţie, pentru că ceea ce face societatea de asigurări în cauză se cheamă furt. Am auzit că există o comisie care se ocupă de astfel de cazuri şi sunt dispus să fac aproape orice ca respectiva companie să intre la apă.

Ca o paranteză, câteva firme de taximetrie din Braşov sunt asigurate la Carpatica. Feriţi-vă de ei sau dacă se întâmplă ceva, chemaţi poliţia. Pe baza unei constatări făcute de poliţie, e mai uşor să obţi banii. Evident, nu e bătut în cuie pentru că reglementările Codului Rutier nu au nici o valoare pentru societăţile de asigurări, care au propriile lor reguli interne pe care le pot aplica fără probleme în conformitate cu legile actuale. Dar asta bănuiesc că se ştia deja.

Până una alta mă bucur că nu e aşa vizibil şi că sunt mici şansele să fiu oprit de poliţie, pentru că îmi expiră dovada şi chiar nu îmi permit reparaţia din buzunar.

P.S. Dacă ai CASCO îţi poţi face maşina în baza lui urmând ca ulterior casele de asigurări să se dea în judecată între ele (asta dacă cei de la CASCO dau banii). Eu nu am.