ASUS a lansat laptopul ROG Strix GL702ZC

În urmă cu două săptămâni ASUS a introdus primul laptop de gaming în spatele căruia se află procesorul cu 8 nuclee de la AMD: Ryzen 7 1700. ASUS ROG Strix GL702ZC-WB74 este un laptop mare și la propriu și la figurat, având un ecran de 17.3’’ ce poate oricând să înlocuiască un PC.

Noul laptop ASUS folosește un procesor ce poate echivala în performanță cu unul de desktop și o placa video extrem de puternică pentru a oferi o experiență unică utilizatorilor pasionați de gaming. Dat fiind faptul că laptopul are la bază numeroase componente destinate desktop-ului și un ecran Full HD care nu este foarte scump și nici de ultimă generație, prețul final anexat acestui notebook de gaming nu este foarte mare, pornind de undeva de la 6000 – 7000 de lei.

asus rog gl702zc

Între timp, ASUS ne oferă nouă, utilizatorilor, o versiune mult mai accesibilă care folosește un procesor tot AMD, de data asta unul cu 6 nuclee, Ryzen 5 1600, precum și o versiun e îmbunătățită care are un ecran de 120 Hz.

Ca să privim lucrurile dintr-o perspectivă mai avansată, ASUS ROG Strix GL702ZC ar fi considerat flagship-ul celor de la AMD în materie de dispozitive portabile pentru gaming, deoarece folosește ultimele tehnologii ale companiei și poate echivala în performanță și preț cu un desktop.

De fapt, ROG Strix GL702ZC ar fi primul laptop de gaming cu componente AMD în toți acești ani în care ASUS a evitat să folosească procesoarele celor de la AMD din pricina faptului că performanța lor nu era considerată suficientă.

Notebook-ul se bazează pe două procesoare de 65W, Ryzen 5 1600 cu 6 nuclee și Ryzen 7 1700 cu 8 nuclee, cât și pe placa video AMD Radeon RX 580 de 4GB. Procesorul grafic suportă FreeSync-ul de la AMD, mai exact tehnologia dynamic refresh rate, atât pentru displayul intern cât și pentru cele externe(conectate la notebook). Că tot vorbim de display, ASUS i-a oferit lui GL702ZC două versiuni de display, una de 60 Hz și cealaltă de 120 HZ, ambele Full HD IPS.

GL702ZC vine cu o memorie RAM de 16 GB DDR4, 256 GB SATA SSD și 1 TB HDD. Ai posibilitatea de a extinde memoria DRAM până la 32 GB sau să faci un upgrade la un SSD de 512 GB și să intalezi pe cel de-al doilea slot un SSHD de 1TB sau cel puțin un HDD mai rapid(7200 rpm).

Articolul a fost verificat de echipa celmaibunlaptop.ro. Mai multe informații despre GL702ZC găsiți pe anandtech.com.