Best CMS (Content Management System)

Acum circa 2 săptămâni am început să lucrez la un site de Game Developement. Ştiu că există deja Gamdev.ro, dar în opinia mea e prea orientat spre programare. Nu acoperă întreg domeniul de activitate, cum o face Gamasutra de exemplu. Ca urmare, m-am hotărât să fac un site non-profit, de informare şi a ajutor pentru cei interesaţi, care să integreze absolut toate aspectele, de la ProducţieDesign şi  Programare până la Grafică şi Sunet. Mai mult o să zic când o să fie vorba de lansare.

Cum nu am nici banii necesari şi nici timpul să construiesc un site „from scratch” – de fapt nici nu văd sensul cu atâtea CMS-uri open-source – evident că am recurs la un CMS. Am lucrat mai demult cu PHPNuke şi mi s-a părut prea stufos pentru ceea ce vreau să fac eu, aşa că a picat. Am ajuns la Joomla, dar nu prea m-a atras limitele sale în materie de teme. Nu sunt porogramator, aşa că nu pot să fac cine ştie ce personalizări chiar dacă ştiu ceva CSS. O temă serioasă costă de la 50 de euro în sus şi chiar nu am cum să investesc în aşa ceva. Drupal, la fel, similar cu Joomla, mă cam pierde, deşi probabil mulţi ridică din sprâncene.

Ca o paranteză, Worpress este incredibil de user-frendly cu non-programatorii care vor să-şi customizeze un blog. Mă gândeam să fac site-ul ăsta de gamedev chiar şi în WordPress, în disperare de cauză.

Bun, aşa că iată-mă într-un impas, uşor dezamăgit. Mă aşteptam să fie mai uşor. Probabil că mulţi se gândesc că acum o să vin cu o chestie de genul „Dar căutând mai adânc, am descoperit CMS-ul perfect, user-friendly, cu care am realizat site-ul visurilor mele”.

Da, articolul este despre glFusion, un alt CMS. Poate că ajută şi pe alţii. Oricum, un lucru e sigur – trebuie să mai învăţ un pic de PHP şi un pic de CSS dacă vreau să fac asta singur. Cu HTML-ul mă descurc binişor ceea ce ajută. Pănă una alta o să instalez ModX-ul pentru că am impresia că e ce îmi doresc. Poate aveţi şi voi ceva sugestii.