Capra cu trei drujbari

Şi se făcea că în marginea unui fost codru trăia o capră, şi nu una oarecare, ci una tânără. Şi într-o zi, când culegea şi ea flori de colţ pentru rumegătura de prânz, nu mare dar nici mică nu-i fu mirarea cand descoperi într-un fund de răpă un drujbist pe jumătate viu sau jumătate de mort, în funcţie de gradul de pesimism al cititorului. Şi nu unul oarecare, ci unul tânăr. Îl luă acasă, îl hrăni cu leuştean, rabarbă şi pita pădurii până când acesta muri de tot. Dar nu înainte să o lase pe capră grea.

La circa… o perioadă de vreme (nu ştiu perioada de gestaţie la capră), zămisli prin voinţa Domnului trei drujbişti, mici şi dolofani. Toată ziua colindau fosta pădure, şi mai hâţ o drujbă aici, ma hâţ una dincolo… ce sa faci, copii… Într-o zi, capra plecă în Austria la o rudă din Pădurea Neagră. Din motive necunoscute.

Acest lucru îi oferi posibilitatea unui Lup Pădurar şi Ecologist să treacă la acţiune. Îşi ascuţii ţeava puştii, îşi puse fesul de blană de nylon, se urcă pe mountain-bike şi plecă hotărât spre casa caprei cu trei drujbişti. Aici, petrcerea era în toi. Cei trei drujbişti mici şi dolofani împărţeau metodic în părţi realtiv egale un buştean de stejar secular, în ciuda urletelor răguşite şi înţelepte ale acestuia. Lupul îngrozit de o asemenea scenă de cruzime, puse puşca la ochi şi curmă zilele bietului buştean.

Că tot era mort, buşteanul  se transformă într-un foc mare, unde drujbiştii au fost gătiţi în sânge şi cu măr în gură. În liniştea care se aşternu după această tragedie de proporţii himalaiene, un Far Cry se mai auzi ca o confirmare a încheierii unei situaţii de Crysis. Şi capra…