Câte MMO-uri poţi juca în acelaşi timp?!

Motivul acestui post este unul simplu, şi anume acela că apar atât de multe MMO-uri Free2Play încât personal deja nu mai pot ţine pasul, mai ales că încerc săwm-ss-fat-guy-copy nu rămân în urmă nici cu celelalte. Motiv pentru care sunt curios dacă există cineva acolo care se joacă tipul acesta de jocuri şi care se pricepe să şi să scrie cât de cât. Nu de alta, dar aş avea mare nevoie de un ajutor… (adică pentru Computergames.ro).

Aşadar, de exemplu, să enumerăm un pic cam de ce mă ocup în acest moment, mai exact luna asta şi luna viitoare. O să încep cu cele două conturi care se plătesc lunar, adică Eve Online şi City of Heroes.

În Eve Online mă loghez aproape zilnic, dar nu depăşesc o oră de joc. Oricum, deja sunt depăşti de cât de mult a evoluat New Eden-ul.

În City of Heroes încerc să ridic un personaj în timpul relativ liber, pentru că e mult prea fain jocul. Da fapt, am înlocuit World of Warcraft cu City of Heroes, cel puţin momentan.

Aşa ajung la cele free2play, care ţin atât de timp liber cât şi de job. Aici situaţia este ceva mai deasă, ca să zic aşa.

1. Runes of Magicde care am vorbit într-un post anterior. Jocul e ok, e plăcut, e addictive. Am zile în care joc o oră, am zile în care joc 8-10. Cert e că atât de mult am testat diferite personaje sau aspecte ale jocului, cu citit de quest-uri, documentare despre univers etc. încât personajul meu principal nu a ajuns încă la nivel 20. Dar ajunge el.

2. Pirate Galaxy Online, joc care are darul de a te relaxa şi unde se moare al naibi de uşor. Farming-ul aici e la putere, lupta fără nişte obiective clare te conduce la mecanizare. Dar nu contează pentru că nu te poţi căca în gustul omului. Mie îmi place şi va trebui să-i scriu în curând un review, aşa că acolo câteva ore mici nu contează pe săptămână. 3. Sword of the new World, un joc de care nu prea mai am timp, însă dacă trebuie, cu plăcere. Întâmplător, am un contact la K2 Network care e băiat fain pănă la un punct, după care începe să te scoată din sărite. Eu nu am scris review dar nici el nu pot spune că a dat curs vreunei cereri de a mea. Mai arunc câte un ochi şi când o să văd un semn de consideraţie şi din partea lui, o să public un review. Jocul e fără îndoială interesant, de grinding, dar cu nişte concepte mai altfel, aşa. Pănă atunci, mă loghez odată pe săptămână să văd cum mai merg treburile.

4. Ajungem la Tales Runner, unde fuga prin porumb face bine la nervi. Când mă satur să gândesc, o iau la fugă în joculeţul ăsta. Nu de alta, dar mă paşte un review, după interviul care a apărut deja. De ce nu, când e unul dintre cele mai relaxante MMO-uri casual pe care am pus mâna.

5. Total Influence Online, pentru că întotdeauna am fost un mare fan al strategiilor pe ture (are şi versiune în engleză). Şi cum oricum vom distribui jocul şi noi, Computergames.ro, de ce nu. Poate jocul nu e extrem de divers, dar dacă ai fost un fan Jagged Alliance, sunt sigur că o să-ţi pierzi nişte zile. Eu nu joc prea des momentan, pentru că am priorităţile de mai sus. La fel, în curând review.

Bun, acum, ce ar mai trebui să fac:

1. Bounty Bay Online, joc fain din câte am auzit. Am un review copy pe masă de o lună jumate şi abia ce am reuşit să instalez jocul. Nu am avut timp să şi văd cum e.

2. The Chronicles of Spellborn, care e în beta şi pentru care aştept cont. Din câte am citit în presa internaţională, aşteptarea merită.

3. Dofus, joc care nu reprezintă o prioritate pentru mine, dar e atât de fain încât până la urmă va trebui să-l scriu, ca un proiect personal aşa.

4. Runescapejoc distribuit de către Computergames.ro, pe care l-am jucat într-adevăr acum 4 ani de zile. Mai mare ruşinea să nu cunosc jocul mai intim. Dar mai e timp încă, asta dacă nu mă lasă ectoplasma până la sfârşitul anului.

5. Dungeon party e un MMO free casual proaspăt lansat în beta, care se anunţă al naibi de distractiv.Când o să termin cu cele de mai sus sau respectiv când se va lungii un pic ziua, o să mă bag la un chef prin catacombe.