Ce companie are şanse să scoată un joc bun

Informaţia de mai jos are oarecum un rol ştinţific interesant decât unul informativ. Pe blogul lui David Perry a apărut un set de tabele extrem de interesant legat de care sunt cele mai eficiente companii de pe piaţă şi care este probabilitatea ca o anumită companie să scoată un titlu de succes.

Înainte de accesa link-ul, deoarece nu am permisiunea de a publica respectivele date, iată cum trebuie interpretate tabele:

Intervalul A-F reprezintă calitatea titlului care în funcţie de literă, primeşte un număr de puncte, adica A=2, B=1, C=0, D=-1, E=-2. Numărul de puncte din tabele reprezintă totalul.

Veţi descoperii nişte lucruri interesante, printre care acela că şansele cele mai mare de a scoate un titlu bun îi aparţin lui Rockstar Games (seria GTA), Tell Tale Games (Sam&Max) şi evident Blizzard. Pe de altă parte, în lista companiilor cu şansele cele mai mari de a scoate un titlu prost se află UbisoftActivision şi THQ… Culmea, nu şi Electronic Arts.. care nu apare în nici o listă. Is it a fake?! Mă îndoiesc…

Concluzia este că nu poţi trage o concluzie. Piaţa are o minte a ei şi culmea, unii dintre cei mai importanţi jucători nu sunt capabili să înţeleagă asta.