Avantajele unei statii de calcat

Pentru cele mai multe persoane calcatul rufelor este o activitate destul de neplacuta, mai ales cand vorbim de materiale cu dimensiuni considerabile si un volum ridicat care sunt destul de dificil de calcat. Folosirea unui produs de calitate face situatia mai usoara si va ajuta sa economisiti timp si energie.

O statie de calcat este un produs mai evoluat decat un fier obisnuit si ofera satisfactii numeroase. Avantajele oferite de aceasta sunt mari, mai ales cand vorbim de tesaturi dificile. Pe de alta parte, timpul dedicat activitatii de calcat se reduce atunci cand folositi un produs performant.

O statie de calcat este un aparat superior unui fier normal de calcat. Puterea este unul dintre principalele aspecte imbunatatite pe care o statie le ofera. Practic, o statie de calcat este un fier normal mai evoluat, care este cuplat la un generator extern de abur. Prezenta unui rezervor de apa si a unui boiler care o incalzeste determina dimensiuni mai mari in cazul unei statii, spre deosebire de un fier care este vizibil mai mic. Aburul incalzit este directionat spre fier prin intermediul unui furtun paralel cu cablul de alimentare al statiei. Spre deosebire de un fier obisnuit, o statie de calcat ofera un flux de abur mai mare si implicit rezultate mai bune la calcare. Performanta este foarte evidenta mai ales cand ne referim la texturi groase. O statie de calcat este ideala pentru orice tip de material si inlatura pana si cele mai dificile cute.

Un alt avantaj vizibil al statiei de calcat este autonomia. Aceasta permite calcarea pana la cateva ore, fara sa existe nevoia de intrerupere a activitatii. Modelele performante ajung la o presiune de 6 bari sau chiar mai mult, insa chiar si o capacitate de 4 bari este suficienta pentru un randament foarte bun.

Greutatea unei statii de calcat poate ajunge chiar si la 6 kg sau chiar 10 kg in cazul modelelor mai mari. Mult mai complexa decat un fier de calcat, o statie de calcat ofera un confort sporit si rezultate spectaculoase, indiferent de textura materialelor pe care le calcati. Statia de calcat este la fel de usor de folosit si de intretinut cum este si un fier normal, insa ofera un randament mult mai bun. Cu ajutorul acesteia calcatul poate deveni o activitate destul de placuta care sa nu ocupe mult timp si energie.