Cum sa preveniti aparitia mirosului neplacut si a mucegaiului in masina de spalat

Progresele tehnologice axate pe buna  functionare a masinilor de spalat haine au dus la scaderi dramatice ale consumului de energie si apa si la maximizarea spatiului din baie. O masina de spalat performanta si moderna va genera economii mai mari la apa pe durata unui an, dar si in privinta costurilor de functionare, din cauza scaderii consumului de energie electrica. in comparatie cu o masina de spalat haine veche de peste 10 ani. Ca toate aparatele de uz casnic, masinile de spalat haine necesita curatare si intretinere periodica. Toate masinile de spalat haine sunt, din pacate, predispuse la formarea de mirosuri neplacute si mucegai dupa o perioada lunga de utilizare.

Cauzele potentiale ale mirosului si mucegaiului

Masinile de spalat sunt pastrate, in general, in medii oarecum inchise si umede, cum ar fi spatiile de spalare si subsolurile. Detergentii care sunt introdusi in masinile de spalat contin, de asemenea, o mare varietate de materiale organice. Masinile de spalat moderne de inalta eficienta utilizeaza mai putina apa si sunt mai etanse la inchiderea usii sau a capacului.

De-a lungul timpului, s-au produs schimbari in obiceiurile de spalare a consumatorilor, inclusiv scaderea frecventei de utilizare a unor substante de inalbire, mai multe produse de dezodorizare a tesaturilor si cicluri de spalare mai scurte, cu apa rece. Aceste obiceiuri pot accentua acumularea de reziduuri, crescand potentialul aparitiei mirosului neplacut si mucegaiului.

Urmati instructiunile din manualul de utilizare si de indrumare a masinii de spalat

Cresterea fluxului de aer reduce foarte mult dezvoltarea mucegaiului si aparitia mirosului neplacut. Consultati ghidul de utilizare si de ingrijire pentru instructiuni suplimentare despre cum puteti evita aparitia acestui disconfort. Scoateti intotdeauna articolele umede din masina de spalat imediat dupa ce masina isi incheie ciclul de spalare. Stofa umeda ramasa intr-un spatiu inchis este in mod special favorabila dezvoltarii mirosului, mucegaiului si acumularii reziduurilor.

Utilizati doar cantitatea de detergent recomandata in recipientul de detergent. Daca masina dumneavoastra de spalat este o masina performanta care recomanda utilizarea unui detergent puternic, utilizati doar acel tip de detergent. Detergentul obisnuit poate genera spuma excesiva in masinile cu eficienta ridicata, iar spuma excesiva poate produce vulnerabilitati ce pot sa conduca la dezvoltarea mirosului neplacut si a mucegaiului.

Daca nu sunt incluse instructiuni specifice de curatare, puteti adopta o practica buna si eficienta care poate creste durata de viata a masinii de spalat. Intr-o cana de apa calda turnati o cantitate suficienta de inalbitor cu clor. Setati masina pe programul lung de spalare. Acest lucru va va ajuta sa mentineti o masina curata si igienizata!