Jantele din aliaj si impactul lor asupra perfomantei

Jantele auto din aliaj se pot utiliza timp indelungat si au in general un aspect atragator. Magazinul de jante AutoChrome ofera clientilor sai jante din aliaj la standarde inalte.

Dar de ce este recomandat sa alegi jante din aliaj? Ce impact au jantele din aliaj asupra perfomantei masinii?

Unele jante din aliaj sunt mai usoare si sunt proiectate pentru a mari racirea discurilor de frana. Unele modele se sparg mai usor atunci cand lovesc gropi de gunoaie sau borduri. Alege intotdeauna cea mai buna janta in raport cu bugetul pe care il ai alocat pentru asta.

Uita-te la masina de la distanta pentru a vedea daca rotile sunt la unghiul vertical corect, apoi roaga un prieten sa iti conduca masina in timp ce tu stai la marginea drumului si analizezi felul in care interiorul sau exteriorul rotilor se ridica sub acceleratie, inclinare sau franare. O roata usoara va imbunatati manevrabilitatea.

Spatiile din jantele de aliaj ajuta de asemenea la racirea franelor si permit acestora sa incetineasca autobuzul mai lin.

Anvelopele cu profil interior sunt mai zgomotoase si, datorita incovierii lor scazute, ofera caracteristici excelente de manipulare.

Jantele auto mai mari nu asigura neaparat mai multa aderenta. Multi utilizatori se plang ca rotile inalte afecteaza negativ viteza si manevrabilitatea.

Rotile mai mari sunt adeseori mai grele, astfel incat este indicat sa compari greutatile jantelor din aliaj cu rotile standard pe care le ai. O roata rotativa va avea un efect giroscopic si va rezista unei schimbari de directie, astfel incat manevrabilitatea poate fi usor afectata. Pneurile cu profil redus cresc de asemenea aderenta dar calatoria este mai dificila si anvelopele sunt mai scumpe.

Unele jante auto sunt usoare ( se pot fixa mai usor) si au un model care mareste fluxul de aer pe discurile de frana, ajutand la eficienta de rupere. Cand cumperi o janta de aliaj trebuie sa verifici modelul de piulite care se potriveste cu masina ta.

Cum influenteaza jantele din aluminiu performanta masinii?

Sigur, exista varianta sa optezi pentru achizitionarea unor jante din aluminiu. Jantele din aluminiu devin o alegere din ce in ce mai populara. Exista o serie de motive care justifica acest lucru.

Jantele din aluminiu sunt mult mai rezistente la rugina si coroziune decat jantele obisnuite. De asemenea, iti permit sa iti faci mai putine griji in legatura cu functionarea defectuoasa datorata coroziunii si deteriorarii. Rezistenta la coroziune le face mai usor de curatat si lustruit.

Deoarece jantele din aluminiu sunt semnificativ mai usoare decat cele din otele si alte tipuri de roti mai grele, acestea impun o greutate mai mica asupra vehiculului. Acest lucru conduce in mod natural la o economie de combustibil mai buna.