Empire Total War distrus din interior

Spuneam mai devreme că mă joc Empire Total War, versiunea Steam, pentru review. Eu am fost unul dintre foarte puţinii norocoşi pentru care jocul mergea aţă fără patch-urile iniţiale, exceptând bug-ul cu rutele de comerţ. Ei bine, de 2 zile am luat pauză, pentru că de când cu ultimele patch-uri nu prea mai merge. Iar de ieri, de la ultimiul patch, pot juca exact 2 minute după care crapă iremediabil.

Ca de obicei, pe forumurile oficiale apar tot felul de soluţii fanteziste care din păcate prelungesc un pic timpul de joc în cel mai bun caz. Pe de altă parte, mi-e teamă că ultimul patch mi-a distrus salvările, ceea ce mă pune cu peste 20 de ore efective de joc din campanie în urmă. Şi deja e a doua oară când încep campania din acest motiv.

Păcat, pentru că jocul mi se pare foarte reuşit din punctul de vedere conceptual. În privinţa AI-ului nu m-am lămuri încă, iar engine-ul grafic este extraordinar de estetic. Ca sunet… iubesc cavaleria care galopează prin ceafă pe la mine când conduc un atac în first-person camera. Ca realism… acolo e discutabil, deşi impresia mea personală este că s-au depăşit pe ei înşişi cu acest aspect.

Cert e că sunt nevoit să amân review-ul, cu mare părere de rău.