Dependența de alcool vs consumul de alcool

Unele gene au o înclinație mai amre spre consumul de alcool spre deosebire de altele. În plus, studiul leagă factorii genetici asociați cu dependența de alcool de alte tulburări psihiatrice, cum ar fi depresia, și arată că factorii genetici legați de consumul tipic, uneori, sunt diferiți de cei legați de dependența de alcool.

O tulburare complexă influențată de gene, mediu și interacțiuni a acestora acordă o înțelegere actuală a dependenței de alcool.

Cercetatorii au descoperit ca factorii de risc genetici legate de dependenta de alcool, de asemenea, au fost legate de riscul pentru alte tulburari psihice, cum ar fi depresie, schizofrenie, ADHD, precum si utilizarea de tigari si marijuana. Ei intenționează să continue investigarea legăturilor dintre susceptibilitatea genetică la dependența de alcool și riscul pentru alte tipuri de boli psihiatrice. Au existat legaturi genetice atat cu alte tulburari psihiatrice, cum ar fi depresia, dar si cu consumul de tigari si alte droguri, cum ar fi canabisul.

Cercetatorii au descoperit ca factorii genetici legati de consumul de alcool au fost putin diferiti de factorii genetici care au contribuit la dependenta de alcool. Cu alte cuvinte, cel puțin la nivel genetic, există o diferență între consumul de alcool, chiar și cantități mari de alcool și dependența de el.

„Oamenii care suferă de dependența de alcool consumă în general foarte mult, dar se confruntă și cu alte probleme legate de consumul lor, cum ar fi pierderea controlului asupra timpului și a cantității de băut”, explică un cercetător. Cred ca este foarte probabil ca, odata cu mărirea eșantioanelor studiilor noastre, s-ar putea să găsim noi variante de ADN legate de aceste aspecte problematice ale dependenței de alcool, dar eventual nu legate de băuturile tipice „.