Trebuie să știi semnele de intoxicație cu alcool

Iată sfaturile experților despre cum să evitați și să recunoașteți intoxicația cu alcool – atât la dvs. cât și la ceilalți.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor raportează că 2200 de decese au loc din cauza intoxicației cu alcool care se întâmplă în fiecare an în Statele Unite, în medie de șase persoane în fiecare zi. Barbatii reprezinta 76% din aceste decese.

„Intoxicația cu alcool este mai frecventă și pune viața în pericol mai mult decât își dau seama oamenii”, spune Diane Calello, director executiv și director al Centrului de control al otrăvurilor New Jersey, la departamentul de medicină de urgență al Rutgers New Jersey Medical School.

Intoxicatia poate duce la moarte sau leziuni permanente ale creierului. O persoană care consumă o doză letală de alcool poate înceta să respire sau să vomite în timp ce este inconștientă.”

O varietate de factori, incluzand sexul, greutatea si consumul de alimente, influenteaza durata de timp intre consumul de alcool si simptomele de intoxicare, spune Calello.

Aici, ea oferă câteva sfaturi despre cum să evitați și să recunoașteți otrăvirea cu alcool:

Înțelegeți cât de mult beți. Oamenii iau în considerare cât de multe băuturi au avut, dar nu iau în considerare volumul sau conținutul de alcool al acestor băuturi. Majoritatea băuturilor alcoolice nu sunt măsurate în mod constant, ceea ce face dificilă cunoașterea exactă a cantității de alcool pe care o conține. În plus, băuturile de azi, în special craft beer, au adesea un conținut mult mai ridicat de alcool decât în trecut.

A dormi” nu este niciodată o opțiune sigură. Asistența medicală imediată este esențială. Majoritatea statelor oferă imunitate la arestare și urmărire penală pentru oricine care cu bună-credință caută asistență medicală pentru o victimă supradozată, precum și imunitate pentru persoana supusă supradozajului.

Cunoașteți semnele critice de otrăvire cu alcool. Confuzie mentală, stupoare, comă (nu puteți trezi o persoană); respirație lentă sau neregulată; culoare albastră a pielii sau căldură redusă a corpului; vărsături; sau convulsii.