Marijuana crește intimitatea în clupuri

Pentru cuplurile care folosesc frecvent drogul, episoadele de utilizare a marijuanei cresc probabilitatea ca cuplurile să experimenteze „evenimente intime„, potrivit noilor cercetări.

Definiția studiului privind evenimentele de intimitate au inclus dragostea, îngrijirea și sprijinul.

Am gasit un sprijin robust in doar doua ore pentru aceste efecte pozitive ale marijuanei de la cupluri care folosesc marijuana impreuna sau în prezenta partenerului lor, spune autorul principal Maria Testa, cercetator principal in departamentul de psihologie de la Universitatea din Buffalo. Constatarile au fost la fel pentru partenerii de sex masculin si de sex feminin.

Testa, psiholog social care a studiat în mod special rolul alcoolului în agresiunea partenerului, spune că ideea sa pentru studiul actual a apărut din lipsa de informații despre efectele marijuanei asupra relațiilor.

„Am studiat alcoolul ca un predictor al agresiunii partenerului intim ani de zile”, spune ea. Deoarece alcoolul este legat de agresiune în general, nu este surprinzător să găsim un efect agresiv și în domeniul relațiilor.

Dar studiile sondajului au aratat in mod constant corelatii intre consumul de marijuana si agresiunea partenerului, dar ele nu se potriveau cu rapoartele din cultura pop care spune că este pentru relaxare si fericire.

Astfel, Testa a decis să aplice consumul de marijuana într-un context de cercetare așa cum a făcut-o anterior cu consumul de alcool în relații.

„Trebuie să știm despre efectele utilizării marijuanei, în loc să presupunem doar ce pot avea aceste efecte, afirmă Testa, membră a Institutului Clinic și de Cercetare a Medicamentelor pentru Adicții din cadrul Universității, unde a efectuat cercetarea.

„Ar trebui să existe și precauție înainte de a generaliza aceste rezultate într-o populație mai largă. Concluziile sunt extrase din cadrul acestei mostre de cercetare specifice a cuplurilor care folosesc marijuana, care au fost în majoritate albi și oameni care au job.

Aceste rezultate ar trebui să fie, de asemenea, văzute în lumina unui document separat, utilizând același eșantion, deoarece au arătat o probabilitate crescută de conflict cu partenerul la două ore de la utilizarea marijuanei. Efectele conflictelor au fost modeste.

Constatarile pot ajuta clinicienii sa informeze în mod veridic modul in care oamenii vad consumul de marijuana in relatiile lor.