Tulburări emoționale din adolescență duc la depresie? (continuare)

Pentru cercetătorii din studiul actual, acest fenomen a devenit întrebarea proverbială: au demonstrat tinerii care au prezentat semne de depresie au în mod natural un NED scăzut sau NED scăzut e rezultat direct al depresiei ?

Pentru a afla au recrutat 233 de adolescenti, cu o varsta medie de aproape 16 ani (54% dintre ei au fost femei) si au efectuat interviuri de diagnostic pentru a evalua nivelul de depresie. Apoi, adolescenții și-au raportat emoțiile de patru ori pe zi într-o perioadă de șapte zile. Un an și jumătate mai târziu, echipa a efectuat interviuri de urmărire cu participanții originali (dintre care 193 au revenit) pentru a studia rezultatele longitudinale.

Cercetatorii au descoperit ca cei care au tulburări emoționale negative sunt mai sensibili la simptome depresive. totuși, cei care prezintă un NED înalt sunt mai buni la gestionarea consecințelor emoționale și comportamentale în urma expunerii la stres, ceea ce reduce probabilitatea ca emotiile negative ssă se transforme în depresie scad.

În special, depresia la adolescenți este o zonă importantă de studiu, spun cercetătorii, deoarece această vârstă aduce o creștere a ratelor depresiei care continuă până la vârsta adultă.

Depresia adolescentină perturbă dezvoltarea socială și emoțională, care pot duce la o serie de rezultate negative, inclusiv probleme interpersonale, productivitate redusă, sănătate fizică precară și abuz de substanțe. In plus, persoanele care suferă de depresie în timpul adolescentei sunt mai susceptibili să fie depresivi mai târziu. De aceea, cartografierea dinamicii emoționale asociate depresiei este cheia pentru găsirea unor tratamente eficiente.

„Practic, trebuie să știți modul în care vă simțiți, pentru a schimba modul în care vă simțiți”, spune Starr. Cred ca NED ar putea fi modificată si cred ca este ceva care ar putea fi abordat direct cu tratamente care vizeaza NED.”