Modul în care comportamentul celorlalți ne înfluențează (continuare)

Social Media

Cercetătorii au analizat, de asemenea, social media, unde au putut vedea cum au evoluat emoțiile în timp real. Ei s-au concentrat pe tulburările care au apărut pe Twitter ca urmare a filmării lui Michael Brown în Ferguson, Missouri în 2014.

După ce au analizat aproape 19 milioane de postări Twitter, cercetătorii au descoperit că utilizatorii Twitter au fost mai mult influențați de emoțiile mai puternice exprimate de oamenii din rețeaua lor socială, comparativ cu reacțiile mai slabe și mai calme. Ei au descoperit, de asemenea, ca atunci cand utilizatorii Twitter au raspuns la tweets care au fost similare in intensitate emotionala fata de reactiile lor anterioare, utilizatorii si-au amplificat emotiile pentru a exprima o revolta mai puternica decat ceilalti din reteaua lor sociala.

„Dimensiunea socială a emoțiilor, în special ca răspuns la evenimentele sociopolitice, devine din ce în ce mai importantă prin utilizarea mijloacelor sociale și a expunerii constante a oamenilor la emoțiile altora în platformele online”, scriu autorii studiului.

UTILIZAREA EMOȚIILOR NOASTRE

Cercetătorii au presupus în mare măsură că emoțiile oamenilor influențează automat – într-un răspuns inconștient și imediat la emoțiile altor persoane, spune Goldenberg.

„Emoțiile noastre nu sunt pasive și nici automate”, spune Goldenberg. „Avem abilitatea de a ne folosi emoțiile pentru a atinge anumite obiective. Exprimăm anumite emoții pentru a convinge alte persoane să se alăture cauzei noastre colective. În mediile sociale, folosim emoții pentru a semnala altor persoane că ne pasă de problemele unui grup pentru a ne asigura că oamenii știu că facem parte din el.”

Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a înțelege relația dintre oameni și emoțiile lor. Unul dintre subiectele următoare pe care Goldenberg dorește să-l examineze mai mult este dacă dorința oamenilor de a dori să vadă și să experimenteze anumite emoții din jurul lor se află în centrul modului în care își aleg rețeaua de prieteni și alte persoane din jurul lor.

„Se pare că cel mai bun mod de a vă reglementa emoțiile este să începeți cu alegerea mediului dvs.”, spune Goldenberg.

Dacă nu vrei să fii supărat astăzi, o modalitate de a face asta este să eviți oamenii supărați. Unii oameni au o preferință înnăscută pentru emoții mai puternice decât altele? Aceasta este una din întrebările următoare.