Efectele aparatului auditiv asupra sanatatii – II

Spre deosebire de Medicare traditionala, HMO-urile Medicare acopera de obicei unele costuri ale aparatului auditiv pentru membrii diagnosticati cu pierdere auditiva de catre un audiolog.

Studiul confirma ce alte studii au aratat in randul pacientilor studiati la un moment dat, dar noile descoperiri arata diferente aparute pe masura ce trece timpul, potrivit Elham Mahmoudi, economist in sanatate in departamentul de medicina de familie de la Universitatea din Michigan care a condus studiul.

„Stim deja ca persoanele cu pierderi de auz au mai multe evenimente adverse asupra sanatatii si mai multe conditii coexistente, dar acest studiu ne permite sa vedem efectele unei interventii si sa cautam asocieri intre aparatele auditive si rezultatele asupra sanatatii”, spune ea.

Desi nu se poate spune ca aparatele auditive impiedica aceste afectiuni, o intarziere in debutul dementei, depresiei si anxietatii, precum si riscul de caderi grave, ar putea fi semnificative atat pentru pacient, cat si pentru costurile pentru sistemul medical. “