Pierderea auzului – Diferente in diagnosticare

Cand cercetatorii au analizat calea pe care pacientii care au primit aparate auditive au durat peste trei ani, in comparatie cu cei care nu au primit dispozitivele, au aparut diferente semnificative.

In total, riscul relativ de a fi diagnosticat cu dementa, inclusiv boala Alzheimer, in trei ani de la un diagnostic de pierdere a auzului a fost cu 18% mai mic pentru utilizatorii de aparate auditive. La sfarsitul celor trei ani, riscul de a fi diagnosticat cu depresie sau anxietate a fost cu 11% mai mic pentru utilizatorii de aparate auditive, iar riscul de a fi tratat pentru leziuni cauzate de cadere a fost cu 13% mai mic.

Studiul confirma, de asemenea, concluziile studiilor anterioare conform carora persoanele cu pierderi de auz au avut rate mult mai mari de dementa, depresie si leziuni in cadere decat populatia generala.

Motivele acestui lucru sunt complicate si pot include pierderea interactiunii sociale, pierderea independentei, pierderea echilibrului si mai putin stimularea creierului. Unii cercetatori considera, de asemenea, ca pierderea impulsurilor nervoase de la ureche la creier si pierderea capacitatii cognitive care duce la dementa, ar putea face parte din acelasi proces de imbatranire.

Mahmoudi a mentionat ca studiul a inclus doar persoane care si-au facturat compania de asigurari pentru o parte din costul aparatului auditiv. Venirea unor aparate auditive over-the-counter, in 2020, pentru persoanele cu pierderi auditive usoare pana la moderate ar putea face dispozitivele mult mai accesibile pentru multe persoane.

Dar aceste dispozitive noi ar putea complica, de asemenea, capacitatea cercetatorilor de a studia efectele aparatelor auditive asupra altor rezultate ale sanatatii, daca oamenii nu utilizeaza acoperirea de asigurare si cercetatorii nu pot spune daca au unul.

„Corectarea pierderii auzului este o interventie care are dovezi in spatele acesteia si speram ca cercetarile noastre vor ajuta clinicienii si persoanele cu pierderi de auz sa inteleaga asocierea potentiala dintre obtinerea unui aparat auditiv si alte aspecte ale sanatatii lor”, spune Mahmoudi.