Halele industriale: printre cele mai mari gazde ale bacteriilor

Halele industriale, indiferent de domeniul lor de activitate, sunt gazde pentru milioane de colonii de bacterii. Angajații care lucrează într-o hală industrială sunt expuși zilnic la sute de posibile boli, mai ales când igiena halei este precară.

Curățenia în hale industriale nu ar trebui să fie o joacă, vorbim aici de sute de oameni care sunt expuși zilnic la boli și infecții severe.” – ne informează experții în sănătate.

Curățenia în hale industriale ar trebui să fie extrem de severă și bine organizată, niciun amănunt nu trebuie trecut cu vederea, mai ales dacă vorbim de hale industriale care intră în contact cu plumb, mercur, pilituri de fier, otel, etc. Toate substanțele, piliturile pot să fie inhalate direct de către muncitori, iar numărul de pensionări pe caz de boală poate să crească sever.

Care sunt zonele cele mai contaminate într-o hală industrială?

Indiferent de domeniul de activitate, halele industriale au anumite zone care prezintă un grad ridicat al dezvoltării de bacterii, precum mașinăriile manipulate.

Mașinăriile manipulate de către angajați reprezintă o gazdă ideală pentru bacterii, dar nu numai. Acestea pot emana direct vapori plini cu substanțe chimice care intră direct în plămânii angajaților. Pentru a reduce riscul de îmbolnăvire, angajații trebuie să fie echipați corespunzător, iar toate utilajele și mașinăriile pe care aceștia le manipulează trebuie să fie curățate periodic în profunzime. Apelând la o firmă de curățenie hale industriale profesională (https://urgentcurat.com/curatenie-hale-industriale.html), această o să dețină aparatura necesară pentru curățarea în profunzime a mașinăriilor și utilajelor din hale și va propune un plan de curățare periodic amănunțit. Pe lângă acest lucru, curățarea periodică a acestora prelungește inevitabil durata de viață și permite funcționarea în parametri optimi.

Pe lângă utilajele și mașinării regăsite într-o hală industrială, grupurile sanitare sunt și ele un focar de infecție garantat. Fiecare hală industrială are unul sau mai multe grupuri sanitar comune. Cum într-o hală industrială avem de-a face cu sute de angajați, fluxul de utilizare a grupurilor sanitare este foarte mare . Curățenia în aceste locuri trebuie făcută de cel puțin 4 ori pe zi. Apelarea la un serviciu de curățenie hale industriale va asigura o igienizare și o dezinfectare în profunzime a acestora datorită produselor de înaltă calitate folosite, dar și a aparaturii care curăță în profunzime.

Igrasia și mucegaiul sunt alți inamici ai sănătății muncitorilor. O firmă de curățenie în hale industriale ar trebuie să curețe săptămânal pereții pentru a preveni apariția igrasiei și a mucegaiului cu soluții de curățat ecologice, dar și pentru a-i șterge de praf.

Pardoseala este o altă amenințare la sănătatea muncitorilor deoarece poate strânge praf, soluții și substanțe chimice, iar prin fluxul constant de oameni care o calcă, toate acestea se ridică în atmosferă. Ea are nevoie de o aspirare industrială cu un aparat de mare putere care să absoarbă în profunzime toate impuritățile.

Acestea sunt principalele exemple de locuri dintr-o hala industrială care cresc riscul de îmbolnăvire a angajaților, dar o echipa de curățenie hale industriale o să fie în stare să vă ofere mai multe detalii despre acest aspect și o să vă pregătească un plan de curățare ca la carte.