Tinerii care merg la rave-uri utilizează mai des droguri decât cei care nu merg

Un nou studiu constată că folosirea drogurilor ilegale, altele decât marijuana, a fost cu aproximativ 20% mai mare în rândul adolescenților care frecventează rave-urile, comparativ cu cei care nu merg. In plus, cei care merg la rave-uri au avut mai multe sanse de a raporta utilizarea mai frecventa a drogurilor.

Decesele participanților la festivalurile electronice de muzică de dans („raves”) au crescut în ultimii ani, dar nu au fost studiate reprezentativ la un nivel național care să vizeze posibilele asociații între prezența în viața de noapte și consumul de droguri.

Acest studiu utilizează răspunsurile de la un număr de 7.373 de studenți care, pe lângă raportarea datelor lor sociodemografice, alcoolului și consumului de droguri, au fost întrebați cât de des au participat la raves.

Cercetătorii au comparat ratele de utilizare recentă a diferitelor droguri, în funcție de prezența la rave-uri. 7,7% merge la rave-uri lunar

Frecventa mai mare de participare la rave a fost in mod constant asociata cu cote mai mari de consum de droguri, in special utilizarea de droguri precum LSD, ketamina, GHB, si metamfetamina. În plus, el avertizează că întrebările anchetei pe care le-au examinat nu au definit „rave” pentru elevi, astfel încât nu se știe dacă toți respondenții au considerat festivaluri de dans sau petreceri de cluburi de noapte „raves”.