Cercetările noi definesc de ce este înfricoșătoare tehnologia pentru copii

Studiile anterioare au arătat că adulții descriu amenințările ambigue ca fiind înfiorătoare, astfel echipa a efectuat patru sesiuni separate pentru a vedea dacă copiii simt în mod similar. Aceste sesiuni au avut 11 copii de la 7 la 11 ani, aceștia trebuiau să stabilească dacă technologia esteînfiorătoare„, „nu înfiorătoare„, sau „nu știu.” Dispozitivele care ar putea provoca daune fizice sau să perturbe o relație importantă au fost cel mai des clasate ca fiind înfiorătoare.

1. Înșelăciune față de transparență

Copiii vor să înțeleagă cum funcționează tehnologia și ce informații colectează un dispozitiv. De exemplu, atunci când un copil a întrebat un asistent de voce digital dacă l-ar ucide în somn și a spus: „Nu pot răspunde la asta”, copilul era îngrijorat.

2. Aspectul fizic de rău augur

Copiii sunt sensibili la modul în care o tehnologie arată, sună și se simte. Dar asta nu înseamnă că numai tehnologiile tradiționale sunt înfiorătoare: copiii erau, de asemenea, atenți la Maslo, o aplicație cu un punct negru mare ca interfață, deoarece arăta ca un „spirit negru” sau o „gaură neagră”.

3. Lipsa controlului

Copiii doresc să controleze accesul tehnologiei la informația lor și fluxul informațiilor către părinți. De exemplu, atunci când copiii au fost rugați să proiecteze o tehnologie care să fie demnă de încredere, unii dintre copii au creat un coș de gunoi inteligent, atât că au scanat și au șters datele de recunoaștere faciale de fiecare dată când au folosit-o. Coșul de gunoi poate avea, de asemenea, un buton care permite ștergerea manuală a datelor.

4. Nepredictibilitate

Copiilor nu le place atunci când tehnologia face lucruri în mod neașteptat, cum ar fi cunoașterea automată a numelui lor sau râsul. Pentru copii, râsul putea comunica intenții ascunse și, eventual, rău intenționate.

5. Mimetism

Copiilor, de asemenea, nu le place tehnologia care pretinde a fi altceva, mai ales atunci când încearcă să imite oameni din viața lor sau pe ei înșiși. Tehnologia care imită poate încerca să fure identitatea sau să întrerupă relațiile de familie.