Un studiu despre pierderea auzului si riscul de diagnosticare cu diverse maladii – I

Adultii mai in varsta care primesc aparate auditive pentru o pierdere auditiva recent diagnosticata au un risc mai mic de a fi diagnosticati cu dementa, depresie sau anxietate pentru prima data in urmatorii trei ani.

Obtinerea unui aparat auditiv este, de asemenea, legata de un risc mai mic de a suferi leziuni cauzate de cadere decat cei care lasa pierderea auzului necorectata, constata un nou studiu.

Cu toate acestea, doar 12% dintre cei care au un diagnostic formal de pierdere a auzului primesc de fapt dispozitivele – chiar si atunci cand au o acoperire de asigurare pentru cel putin o parte din costuri – arata studiul. De asemenea, dezvaluie lacune in ceea ce priveste utilizarea aparatului auditiv in randul persoanelor cu diferite origini rasiale si etnice, locatii geografice si sex.

Studiul, care foloseste date de la aproape 115.000 de persoane peste 66 de ani, cu pierderi de auz si acoperire de asigurare printr-un Medicare HMO intre 2008 si 2016, apare in Journal of the American Geriatrics Society.